Slané bramborové tyčinky
Publikováno: 28. 2. 2013300 g červených uvařených na hrubo strouhaných brambor, 300 g Apromixu, sůl, drcený kmín, 100 g másla (Hera, sádlo), 20 g rozpuštěného tuku na potírání těsta, kmín, sladká paprika, mák na sypání tyčinek, 20 g sádla na vymazání plechu.
Postup :
1. Uvařené prochladlé brambory oloupeme, nastrouháme na hrubo na vál, přidáme Apromix, sůl, drcený kmín, tuk a zpracujeme těsto.
2. Z těsta vyválíme plát, který potřeme tukem, posypeme kořením (dle chuti) a vykrajujeme rádýlkem tyčinky různé velikosti.
3. Tyčinky přendáme na tukem vymazaný plech.
4. Pečeme ve středně vyhřáté troubě při 180 – 200°C asi 10 – 15 minut.
… dobrou chuť !
Upečené tyčinky váží: 560 g
100 g tyčinek obsahuje: 37 mg fenylalaninu, 1,2 g bílkovin, 21 g tuků, 59 g sacharidů, 1791 kJ/426 kcal