Menu

Pečeme na Vánoce s Finaxem

Publikováno: 28. 2. 2013

vanoce


 

Linecké cukroví

 210 g Finaxu, 70 g moučkového cukru, 140 g Hery, 1/2 balíčku vanilkového cukru, strouhaná citrónová kůra, 50 – 60 g rybízového džemu.

 Postup :

1. Z Finaxu, moučkového cukru, vanilkového cukru, Hery a strouhané citrónové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme uležet v chladu (minimálně 1 hodinu).

2. Z těsta po částech vyválíme plát silný asi 1/2 – 1 cm a pomocí formiček vykrajujeme různé tvary.

3. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 8 – 10 minut.

4. Po upečení vychladlé cukroví slepujeme džemem nebo krémem.

… dobrou chuť !

 Hotové cukroví váží: 400 g

 100 g obsahuje: 11 mg fenylalaninu, 0,2 g bílkovin, 28,1 g tuků, 74 g sacharidů, 2324 / 553 kJ/kcal

r23-01 


Vanilkové rohlíčky

 160 g Finaxu, 30 g cukru, 1/2 balíčku vanilkového cukru, 20 g (2 rovné polévkové lžíce) mletých lískových oříšků, 120 g Hery, strouhaná citrónová kůra, mletá skořice.

 Postup :

 1. Z Finaxu, moučkového cukru, vanilkového cukru, Hery, mletých oříšků a strouhané citrónové kůry vypracujeme hladké těsto.

2. Z těsta po částech vyválíme plát silný asi 1/2 – 1 cm a formičkou vykrajujeme půlměsíčky. Rohlíčky můžeme také tvarovat i bez formičky.

 3. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 8 – 10 minut.

… dobrou chuť !

 

Hotové rohlíčky váží: 320 g

 100 g obsahuje: 41 mg fenylalaninu, 0,9 g bílkovin, 33,9 g tuků, 56,5 g sacharidů, 2279 / 543 kJ/kcal

r24-01


Plněné košíčky

 Těsto: 200 g Finaxu,50 g moučkového cukru, 125 g Hery, 1/2 balíčku vanilkového cukru, strouhaná citrónová kůra.

Krém:100 g Bonjourn (Rama, Flora), 30 g moučkového cukru, 1/2 balíčku vanilkového cukru, 8 g (1 polévková lžíce) kokosové moučky, 1 polévková lžíce rumu.

Poleva: 1/2 balíčku Vitana citrónová ( čokoládová).

 Postup :

 Příprava těsta :

 1. Z Finaxu, moučkového cukru, vanilkového cukru, Hery a strouhané citrónové kůry vypracujeme hladké těsto.

 2. Těsto plníme do formiček, vytvarovaných na košíčky.

 3. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 8 – 10 minut.

 4. Vychladlé košíčky plníme krémem a dle vlastní fantazie poléváme polevou (příprava polevy je uvedena na obalu výrobku).

 Příprava krému : Tuk utřeme s cukrem, přidáme vanilkový cukr, kokosovou moučku, rum a vyšleháme hladký krém.

 

 … dobrou chuť !

 

Hotové cukroví váží: 600 g

100 g obsahuje: 19 mg fenylalaninu, 0,4 g bílkovin, 31 g tuků, 57,5 g sacharidů, 2177 / 518 kJ/kcal

r25-01


Plněné ořechy

 Těsto: 100 g Finaxu, 40 g moučkového cukru, 1/2 balíčku vanilkového cukru, 20 g (2 rovné polévkové lžíce) mletých lískových oříšků, 8 g (1 rovná polévková lžíce) kakaového prášku, 80 g Hery, strouhaná citrónová kůra, mletá skořice.

Krém:25 g Bonjourn, 25 g másla, 15 g moučkového cukru, 1/2 balíčku vanilkového cukru, 1 polévková lžíce rumu.

Poleva: 1 balíčku Vitana čokoládová (citrónová).

Postup :

 Příprava těsta :

 1. Z Finaxu, moučkového cukru, vanilkového cukru, Hery, mletých oříšků vypracujeme hladké těsto.

 2. Těsto plníme do formiček, vytvarovaných na ořechy.

 3. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 8 – 10 minut.

 4. Vychladlé ořechy slepíme krémem a dle vlastní fantazie je můžeme zdobit polevou (příprava polevy je uvedena na obalu výrobku).

 Příprava krému : Měkký tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do husté pěny. Dle chuti přidáme rum.

 … dobrou chuť !

 Hotové cukroví váží: 300 g

 100 g obsahuje: 64 mg fenylalaninu, 1,5 g bílkovin, 39,4 g tuků, 75,2 g sacharidů, 2850 / 678 kJ/kcal

r26-01


Vánoční piškot

 200 g tuku (Hera, Bonjourn), 130 g moučkového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 250 g nízkobílkovinné mouky Finax, 1 balíčku pečivového prášku, 40 g sušené meruňky, 40 g rozinek, 100 – 150 ml nízkobílkovinného nápoje (lp-drink nebo Zajíc – 15 g – 1,5 odměrky prášku + 150 ml vody), 1 balení polevy Vitana (čokoládová).

Forma: 15 g tuku (Hera, Rama, sádla).

Postup :

Příprava těsta :

 1. Měkký tuk šleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do husté pěny.

 2. K ušlehané směsi přidáme nízkobílkovinnou mouku, smíchanou s pečivovým práškem, sušené rozkrájené meruňky a rozinky. Postupně přidáváme nízkobílkovinný nápoj a vypracujeme hladké lité těsto.

 3. Těsto nalijeme do vymazané formy (chlebíčková forma, srnčí hřbet, ryba, hvězda, různé vytvarované formy).

4. Pečeme ve středně vyhřáté troubě při teplotě 200 °C asi 20 – 25 minut.

5. Po vychladnutí můžeme piškot polít čokoládovou polevou a dle vlastní fantazie zdobit.

 … dobrou chuť !

 Hotový piškot váží: 750 g

100 g obsahuje: 28 mg fenylalaninu, 0,7 g bílkovin, 23,5 g tuků, 66,5 g sacharidů, 2041 / 486 kJ/kcal

r27-01


Slané pečivo

250 g nízkobílkovinné mouky Finaxu, sůl, 120 g tuku (Hera, Bonjourn), 100 g kysané smetany.

Potření těsta: 20 g (2 polévkové lžíce) tuku.

Posypání těsta: malé množství kmínu, máku, sladké papriky, seznamu.

Forma: 15 tuku (Hera, sádlo, olej).

Postup :

1. Mouku nasypeme na vál, přidáme sůl, měkký nakrájený tuk, kysanou smetanu a vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme asi 30 – 60 minut odpočinout.

2. Těsto postupně vyválíme v plát silný asi 5 mm. Vykrajujeme formičkami různé tvary nebo rádýlkem nakrájíme tyčinky.

3. Tvary rozložíme na vymazaný plech, potřeme rozehřátým tukem, mírně posypeme kmínem, mákem, sladkou paprikou, seznamem.

4. Pečeme při vyšší teplotě (210-220 °C) asi 10-15 minut.

… dobrou chuť !

 Hotové pečivo váží: 370 g

 100 g obsahuje: 73 mg fenylalaninu, 1,3 g bílkovin, 38,9 g tuků, 60,4 g sacharidů, 2555 / 608 kJ/kcal

r28-01

 


Mufiny se slaninou

 250 g Finaxu, sůl, Podravka, drcený kmín, 30 ml oleje, 150-200 ml nízkobílkovinného nápoje Zajíc (20 g prášku + 200 ml vlažné vody).

Kvásek: 20 g (1/2) balíčku droždí + 2 kávové lžičky krystalového cukru + 3 polévkové lžíce vlažné vody.

Smažená cibulka: 10 g (1 polévková lžíce) sádla nebo olej, 30 g slaniny (tučnější), 40 g cibule.

Forma: 15 ml oleje.

Postup :

1. Do mísy nasypeme Finax, přidáme sůl, podravku, drcený kmín a olej.

2. Připravíme kvásek. V hrníčku rozmícháme droždí s cukrem a vlažnou vodou. Necháme vykynout na teplém místě (asi 10-15 minut).

3. Připravíme smaženou cibulku. Na sádle zpěníme jemně nakrájenou slaninu, cibuli a necháme vychladnout.

4. K promíchané směsi z nízkobílkovinné mouky přidáme vykynutý kvásek, vychladlou smaženou cibulku a vlažným nízkobílkovinným nápojem zaděláme polotuhé hladké těsto, které necháme vykynout na teplém místě asi 15-20 minut.

5. Vykynuté těsto přendáme do formy, vytvarované na mufiny (celkem 12 kusů), můžeme potřít rozehřátým tukem.

6. Pečeme ve středně vyhřáté troubě (asi 200 °C) asi 20-30 minut.

7. Horké mufiny po upečení necháme mírně vychladnout a pak je vyklopíme a podáváme.

Příprava krému : Měkký tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do husté pěny. Dle chuti přidáme rum.

… dobrou chuť !

 Hotové mufiny váží (12 kusů): 420 g

 1 kus (35 g) obsahuje: 17,3 mg fenylalaninu, 0,6 g bílkovin, 5,8 g tuků, 19,7 g sacharidů, 579 / 138 kJ/kcal

r29-01

 

 
sex izle,türk seks Hd Film izle Linux Vps hosting Seo Danışmanlığı