Ovocné řezy
Publikováno: 28. 2. 2013Těsto : 100 g mouč. cukru, 1 bal. vanil. cukru, 120 g tuku (Hera, Duko), 150 g Apromixu, 50 g Solamylu, 1/2 bal. prášku do pečiva, 1/2 káv. lžičky jedlé sody, 100 ml obil. mléka Zajíc (3 káv. lžičky + 90 ml vody), 10 g tuku (Hera, sádlo, Duko) + 10 g (1 pol. lžíce) nízkobíl. strouhanky na vymazání a vysypání formy
Poleva : 20 g (2 rovné pol. lžíce) ovoc. džemu, 600 – 700 g odkapaného kompotovaného nebo omytého čerstvého ovoce (jahody, meruňky, broskve, ananas, borůvky apod.),
2 bal. dortového želé + kompotová šťáva nebo voda
Postup :
1. Moučkový cukr a vanilkový cukr utřeme s tukem do husté pěny.
2. Apromix, Solamyl, peč. prášek a sodu důkladně promícháme.
3. Připravenou promíchanou směs přidáváme postupně s vlažným obil. mlékem k husté pěně.
4. Vymícháme vařečkou hladké řidší těsto, které nalijeme na tukem vymazaný a nízkobíl. strouhankou vysypaný plech.
5. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 – 20 minut.
6. Upečený vychladlý piškot potřeme džemem a pokryjeme ovocem.
7. Piškot zalijeme dortovým želé, připraveným dle návodu na obalu a necháme ztuhnout v lednici.
8. Ztuhlý moučník rozkrájíme na řezy (asi 30 ks) a servírujeme.
… dobrou chuť !
1 řez (40 g) obsahuje : 6 mg fenylalaninu, 0,2 g bílkovin, 3,6 g tuků, 15,4 g sacharidů, 390 kJ/93 kcal