Menu

Nízkobílkovinné saláty

Publikováno: 28. 2. 2013

Těstovinový salát se zeleninou (pro 1 porci)

100 g těstovin PKU (mušle, kolínka), voda, sůl, 10 g (2 káv. lžičky) oleje, špetka pepře, sladká paprika, Vegetka, 30 g čerstvé mrkve, 30 g zelené papriky, 30 g rajčat, 10 g (1 pol. lžíce) steril. hrášku, 10 g ( 1 pol. lžíce) steril. kukuřice, 15 g (1 vrchovatější pol. lžíce) bezvaječné majonézy , pórek nebo zelená petrželka na ozdobu.

 Postup :

 1. Těstoviny vysypeme do vařící osolené vody ( minimálně do 1 litru), promícháme a vaříme asi 8 – 10 minut.

 2. Měkké uvařené těstoviny scedíme, necháme odkapat, promastíme olejem a necháme vychladnout.

 3. Ke studeným těstovinám přidáme očištěnou nahrubo strouhanou mrkev, nakrájenou papriku a rajčata, steril. hrášek a kukuřici. Dochutíme solí, pepřem, paprikou, Vegetkou.

 4. Přidáme bezvaječnou majonézu a vše důkladně promícháme.

 5. Hotový salát podáváme vychlazený. Při podávání zdobíme jemně nakrájeným pórkem nebo zelenou petrželkou.

… dobrou chuť !


1 hotová porce váží: 350 g

Obsahuje: 106 mg fenylalaninu, 2,4 g bílkovin, 7,2 g tuků, 99,4 g sacharidů, 1980 kJ/ 471 kcal

r13-01

 


Těstovinový salát se žampióny (pro 1 porci)

100 g těstovin PKU (mušle, kolínka), voda, sůl, 10 g (2 káv. lžičky) oleje, špetka pepře, Vegetka, 50 g steril. žampiónů, 20 g (2 pol. lžíce) kečupu, pórek nebo zelená petrželka na ozdobu.

 Postup :

1. Těstoviny vysypeme do vařící osolené vody (minimálně do 1 litru), promícháme a vaříme asi 8 – 10 minut.

2. Měkké uvařené těstoviny scedíme, necháme odkapat, promastíme olejem a necháme vychladnout.

3. Ke studeným těstovinám přidáme nakrájené steril. žampióny, kečup. Dochutíme solí, Vegetkou, mírně připepříme a vše dobře promícháme.

4. Hotový salát podáváme vychlazený. Při podávání zdobíme jemně nakrájeným pórkem nebo zelenou petrželkou.

… dobrou chuť !

1 hotová porce váží: 350 g

Obsahuje: 105 mg fenylalaninu, 1,9 g bílkovin, 11,7 g tuků, 95,3 g sacharidů, 2100 kJ/ 500 kcal

 r14-01

 


Letní salát z rajčat (pro 1 porci)

150 g rajčat, 50 g čerstvé zelené papriky, 20 g cibule, 25 g (2 pol. lžíce) bezvaječné majonézy, sůl, špetka pepře.

 Postup :

 1. Očištěnou zeleninu nakrájíme , přidáme najemno krájenou cibulku a bezvaječnou majonézu.

 2. Dochutíme solí, mírně připepříme a vše dobře promícháme.

… dobrou chuť !

Salát podáváme vychlazený. Nízkobílkovinné pečivo je vhodnou přílohou k tomuto jídlu.

1 hotová porce váží: 250 g

Obsahuje: 113 mg fenylalaninu, 2,6 g bílkovin, 9,5 g tuků, 12,5 g sacharidů, 567 kJ/ 135 kcal

r15-01

 
sex izle,türk seks Hd Film izle Linux Vps hosting Seo Danışmanlığı