Čokoláda
Publikováno: 28. 2. 2013250 g 100% tuku (Iva, Omega), 250 g mouč. cukru, 1 bal. vanil. cukru (15 g), 35 g kakaového prášku (holandské kakao), mandlová tresť (citrónovou, vanilkovou, rumovou, kokosovou apod.)
Postup :
1. Rozpustíme tuk (nejlépe v mikrovlné troubě, tuk nesmí být rozpálený), přidáme moučkový i vanilkový cukr, kakaový prášek, 4 kapky ochucené tresťi a dobře promícháme.
2. Čokoládovou hmotu nalijeme do připravených vypláchnutých studenou vodou formiček, nebo vylisovaných obalů od bonboniéry (lépe se po ztuhnutí vyklopuje) a necháme v chladu ztuhnout.
3. Po ztuhnutí čokoládu z formiček vyklopíme, z vylisovaných obalů od bonboniéry prsty vytlačíme.
… dobrou chuť !
Hotová čokoláda váží asi 400 g
100 g hotové čokolády obsahuje: 45 mg fenylalaninu, 1,3 g bílkovin, 51 g tuků, 70 g sacharidů, 3158 kJ/752 kcal
Čokoláda Křupíno
250 g 100% tuku (Iva, Omega), 250 g mouč. cukru, 1 bal. vanil. cukru (15 g), 35 g kakaového prášku (holandské kakao), mandlová tresť (citrónovou, vanilkovou, rumovou, kokosovou apod.), 50 g lp flakes
Postup :
1. Rozpustíme tuk (nejlépe v mikrovlné troubě, tuk nesmí být rozpálený), přidáme moučkový i vanilkový cukr, kakaový prášek, 4 kapky ochucené tresťi, lp flakes a dobře promícháme.
2. Čokoládovou hmotu nalijeme do připravených vypláchnutých studenou vodou formiček, nebo vylisovaných obalů od bonboniéry (lépe se po ztuhnutí vyklopuje) a necháme v chladu ztuhnout.
3. Po ztuhnutí čokoládu z formiček vyklopíme, z vylisovaných obalů od bonboniéry prsty vytlačíme.
… dobrou chuť !
Hotová čokoláda váží: 460 g
100 g čokolády obsahuje: 40 mg fenylalaninu, 1,2 g bílkovin, 44 g tuků, 70 g sacharidů, 2917 kJ/694 kcal