Bramborové placky
Publikováno: 28. 2. 2013250 g červených uvařených brambor (obsahují menší obsah phe, ve 100 g uvařených = 45 mg phe), sůl, drcený kmín, špetka sladké papriky, Vegetka, 30 g Apromixu (Vitaprotam), voda(asi 30 ml) na spojení těsta, 25 g másla na omaštění.

Krok 3.
Postup :
1. Uvařené vychladlé brambory oloupeme a na jemno nastrouháme (prolisujeme).
2. Přidáme, sůl, sladkou papriku, Vegetku, Apromix, dle potřeby vodu a pracujeme polotuhé těsto.
3. Z těsta odkrojíme menší kousky a tvoříme placky (v případě, že se těsto příliš lepí, použijeme Apromix).
4. Placky opékáme na sucho do zlatova po obou stranách na teflonové pánvi.
5. Opečené horké placky omastíme máslem a podáváme.
… dobrou chuť !
Bramborové placky jsou vynikající také jako příloha k dušené zelenině (špenát, míchaná mraž. zelenina apod.)
Jedna hotová porce váží : 260 g
Obsahuje (při použití červených brambor): 128 mg fenylalaninu, 5,1 g bílkovin, 21,3 g tuků, 77,0 g sacharidů, 2184 kJ/520 kcal
Obsahuje (při použití žlutých brambor): 318 mg fenylalaninu, 5,3 g bílkovin, 21,3 g tuků, 72,2 g sacharidů, 2102 kJ/500,4 kcal