Menu

Bramborové placky

Publikováno: 28. 2. 2013

250 g červených uvařených brambor (obsahují menší obsah phe, ve 100 g uvařených = 45 mg phe), sůl, drcený kmín, špetka sladké papriky, Vegetka, 30 g Apromixu (Vitaprotam), voda(asi 30 ml) na spojení těsta, 25 g másla na omaštění.


 

Krok 3.

Krok 3.

Postup :

 

1. Uvařené vychladlé brambory oloupeme a na jemno nastrouháme (prolisujeme).

 

2. Přidáme, sůl, sladkou papriku, Vegetku, Apromix, dle potřeby vodu a pracujeme polotuhé těsto.

  

3. Z těsta odkrojíme menší kousky a tvoříme placky (v případě, že se těsto příliš lepí, použijeme Apromix).

 

r12-02

Krok 4.

4. Placky opékáme na sucho do zlatova po obou stranách na teflonové pánvi.

 

5. Opečené horké placky omastíme máslem a podáváme.

 

 

… dobrou chuť !

 


 

Bramborové placky jsou vynikající také jako příloha k dušené zelenině (špenát, míchaná mraž. zelenina apod.)

 Jedna hotová porce váží : 260 g

Obsahuje (při použití červených brambor): 128 mg fenylalaninu, 5,1 g bílkovin, 21,3 g tuků, 77,0 g sacharidů, 2184 kJ/520 kcal

 Obsahuje (při použití žlutých brambor): 318 mg fenylalaninu, 5,3 g bílkovin, 21,3 g tuků, 72,2 g sacharidů, 2102 kJ/500,4 kcal

 
sex izle,türk seks Hd Film izle Linux Vps hosting Seo Danışmanlığı