Zapečené těstoviny s pudinkem a ovocem
Publikováno: 28. 2. 201390 g těstovin PKU (fleky), voda, sůl, 5 g (1 káv. lžička) oleje, 10 g (2 káv. lžičky) rozehřátého másla, 100 g čerstvého nebo kompotovaného ovoce (meruňky, borůvky, broskev, jahody apod.), mletá skořice, 10 g (2 káv. lžičky) vanil. cukru, 5 g (1 káv. lžička) tuku na vymazání formy.
rozpis na pudink: 50 ml šlehačky Hole + 100 ml vody, 10 g (1 pol. lžíce) pudinkového prášku (vanilkový, citrónový, karamelový), 10 g (1 pol. lžíce) mouč. cukru
Postup :
1. Těstoviny vysypeme do vařící osolené vody (minimálně do 1 litru), promícháme a vaříme asi 8 – 10 minut.
2. Měkké uvařené těstoviny scedíme, necháme odkapat, promastíme olejem a rozehřátým máslem a necháme mírně prochladnout.
3. K prochladlým těstovinám přidáme uvařený pudink a dobře promícháme.
4. Polovinu hmoty rozetřeme do tukem vymazané formy, pokryjeme rozkrájeným ovocem, posypeme skořicí a vanilkovým cukrem.
5. Na ovoce nalijeme 2. polovinu hmoty a dáme zapéct do středně vyhřáté trouby asi na 20 – 30 minut.
6. Hotové těstoviny na talíři pocukrujeme. Můžeme také polévat kompotovanou ovocnou šťávou.
7. Příprava pudinku: Šlehačku rozředíme vodou, přidáme pudinkový prášek, mouč. cukr, a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Necháme mírně prochladnout.
… dobrou chuť !
1 hotová porce váží: 290 g
Obsahuje: 54,5 mg fenylalaninu, 1,3 g bílkovin, 37,2 g tuků, 134,4 g sacharidů, 3788 kJ/ 902 kcal