Menu

Jablkový koláč s drobenkou

Publikováno: 28. 2. 2013

těsto: 250 g Apromixu, špetka soli, citr. kůra, 50 g mouč. cukru, 50 g Hery, 100 – 150 ml nízkobílk. mléka Zajíc ( 4 káv. lžičky obil. směsi + 120 ml vlažné vody), 10 g Hery + 10 g (1 pol. lžíce) nízkobíl. strouhanky na vymazání a vysypání formy

kvásek: 15 g droždí + 10 g (2 káv. lžičky) krystal. cukru + 50 ml vlažné vody.

náplň: 400 g nastrouhaných jablek, skořice.

drobenka: 60 g Apromixu + 50 g mouč. cukru + 8 g (1/2 bal.) vanil. cukru+ 50 g Hery.


Krok 5.

Krok 5.

Postup :

 1. Do mísy nasypeme Apromix, přidáme špetku soli, citrónovou kůru, mouč. cukr, rozpuštěnou vlažnou Heru a směs dobře promícháme.

 

 2. Připravíme kvásek: do hrníčku dáme droždí, cukr, vlažnou vodu a do hladka rozmícháme.

 

 3. Kvásek necháme na teplém místě vykynout (asi 10 – 15 minut).

 

 4. Vykynutý kvásek nalijeme do mísy k připravené směsi z Apromixu. Postupně přiléváme Nízkobílk. mléko Zajíc připravené v odměrce a vařečkou vypracujeme tužší těsto, které necháme na teplém místě vykynout asi 20 – 30 minut.

Krok 7.

Krok 7.

 5. Vykynuté těsto vložíme do vymazané a vysypané koláčové formy a rukou těsto vytvarujeme a zaplníme po celé ploše formy včetně okrajů.

 

 6. Okraje těsta ve formě potřeme tukem (olejem nebo rozehřátou Herou).

 

 7. Takto připravené těsto ve formě naplníme nakrájenými nebo nahrubo nastrouhanými jablky, posypeme skořicí. 

 

 

r06-03

Krok 10.

 8. Koláč posypeme drobenkou připravenou smícháním Apromixu, mouč. cukru, vanil. cukru a Hery.

 

9. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 – 30 minut.

 

 

 

10. Upečený koláč necháme ve formě vychladnout, poté ho rozkrájíme, posypeme cukřenkou a servírujeme.

 

… dobrou chuť !

 


Z koláčové formy rozkrájíme 8 dílů.

 

1 ks (120 g) obsahuje: 32 mg fenylalaninu, 0,7 g bílkovin, 11,4 g tuků, 58 g sacharidů, 1409 kJ/335 kcal

r06-04

 

 

 
sex izle,türk seks Hd Film izle Linux Vps hosting Seo Danışmanlığı