Jablkové mufíny
Publikováno: 28. 2. 2013250 g Apromixu, 50 g mouč. cukru, 1 bal. vanil. cukru, 1 bal. perník. prášku, 1/2 káv. lžičky jedlé sody, 100 ml ( 10 pol. lžic) oleje, 200 g nastrouhaných jablek, 15 g (1 pol. lžíce) rozinek, 200 ml nízkobíl. mléka Zajíc (4 čaj. lžičky obil. směsi + 200 ml vlažné vody), 20 – 30 g ovocného džemu, 10 g Hery + 10 g nízkobílk. strouhanky na vymazání a vysypání formy, 1 bal. (100 g) jahodové nebo citrónové polevy.
Postup :
1. Do mísy nasypeme Apromix, přidáme cukr, vanil. cukr, perníkový prášek, jedlou sodu, olej a směs dobře promícháme.
2. K promíchané směsi přidáme nastrouhaná jablka, rozinky a postupně přiléváme nízkobílk mléko Zajíc.
3. Vařečkou vymícháme mírně tekoucí těsto.
4. Těsto naplníme do tukem vymazané a nízkobíl. strouhankou vysypané muffinové formy (těsto plníme asi do 1/2 každého vytvarovaného mufínu).
5. Na takto připravené těsto v muffinové formě přidáme dle chuti marmeládu a zaplníme zbývajícím těstem až po okraj vytvarovaných muffinů.
6. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 – 30 minut.
7. Horké, upečené muffiny necháme ještě ve formě 10 minut odpočinout.
8. Muffiny vyndáme z formy na tác, pocukrujeme nebo je můžeme zdobit polevou.
… dobrou chuť !
Připravíme celkem 12 ks muffinů.
1 kus s polevou (70g) obsahuje: 16,5 mg fenylalaninu, 0,3 g bílkovin, 9 g tuků, 38 g sacharidů, 993 kJ/236 kcal