Menu

Nízkobílkovinné pečivo (chléb, housky)

Publikováno: 28. 2. 2013

400 g Apromix (nízkobíl. mouka), sůl, 2 káv. lžičky chlebového koření, 20 g (2 pol. lžíce) oleje, 400 ml vlažné vody, 10 g (1 káv. lžička) tuku (sádlo, máslo, Rama apod.) + 20 g (2 pol. lžíce) nízkobíl. strouhanky na vymazání a vysypání formy

kvásek: 20 g (1/2 kostky) droždí + 10 g (2 káv. lžičky) krystal. cukru + 50 ml vlažné vody

 r01-01

 


 

Postup :

r01-02Do mísy nasypeme Apromix, přidáme sůl, chlebové koření, olej a vařečkou směs promícháme.

 

 

 

 

 

 

r01-03Připravíme kvásek: do hrníčku dáme droždí, cukr, vlažnou vodu a do hladka rozmícháme.

 

 

 

 

 

 

r01-04Kvásek necháme na teplém místě vykynout (asi 10 – 15 minut).

 

 

 

 

 

 

 

r01-05Vykynutý kvásek nalijeme do mísy k připravené směsi z Apromixu. Postupně přiléváme vlažnou vodu připravenou v odměrce a elektrickým šlehačem šleháme těsto.

 

 

 

 

 

 

r01-06Vyšleháme hladké, mírně tekoucí těsto.

 

 

 

 

 

 

 

r01-07Hotové těsto nalijeme do vymazaných a vysypaných forem (chlebíčková forma nebo skleněná forma vytvarovaná na housky). Těsto naplníme asi do 1/2 až 2/3 připravených forem.

 

 

 

 

 

 

r01-08Takto připravené těsto ve formách přikryjeme ubrouskem nebo utěrkou a necháme na teplém místě vykynout asi 20 – 30 minut.

 

 

 

 

 

 

r01-09Vykynuté těsto vložíme do rozehřáté trouby a pečeme asi na 230 °C asi 25 – 30 minut.

 

 

 

 

 

 

r01-10Upečený chléb (housky) vyndáme z trouby a ihned ( jejich povrch a okraje) potřeme mašlovačkou studenou vodou .

 

 

 

 

 

 

1 plátek (50 g) chleba nebo 1 ks housky (50 g) obsahuje: 10 mg fenylalaninu, 0,3 g bílkovin, 2,5 g tuku, 25 g sacharidů, 539 kJ/ 128 kcal

r01-11

 
sex izle,türk seks Hd Film izle Linux Vps hosting Seo Danışmanlığı